donderdag 2 augustus 2012

2 augustus 2012 Naar de dierenarts

Arme Kira,

Het ging mis met het plaatsen van haar chip. Wij chippen juist zo jong mogelijk omdat de huid dan nog extra soepel is en het chippen extra makkelijk gaat. De kittens van het vorige nestje, poesjes en die zijn temperamentvoller maar het zijn vaak de katertjes die het meest kleinzerig zijn, hebben er amper wat van gemerkt. Deze keer gaf Kimo geen krimp. Het ging dus volgens het boekje maar helaas ging het met Kira vreselijk mis. Echt heel zielig en ook nu, eenmaal thuis, is ze een zielig vogeltje met van de narigheid een zwiepende staart. In overleg met de dierenarts heb ik haar pijnbestrijding gegeven want er moet een zenuwtje geraakt zijn. En tot overmaat van ramp is de chip er ook nog uit gekomen :-( Zelfs voor de wasbeurt door haar moeder bedankte ze. Ik laat haar maar lekker met rust en houd haar alleen vanuit mijn ooghoeken in de gaten.

Kira, nog onwetend van het naderend onheil op de weegschaal, demonstrerend dat zij nu ook tot de orde van de Kilokittens behoort.
Kimo wordt onderzocht. Gelukkig ging het met hem helemaal goed.
Bijkomend probleem was dat we Tresca ook mee hadden en zij werd nerveus van wat er met Kira gebeurde en was niet meer makkelijk te hanteren. Haar bloedafname ging niet bepaald dolletjes en ik hoop dat ze er geen wittejassenfobie van overhoudt. Zo zie je maar, de ene keer gaat alles van het bekende leien dakje, haar vorige bloedonderzoek ook, en nu was het niet voor herhaling vatbaar.

Inmiddels zijn we een paar uur verder. Kira heeft nog geen interesse in eten maar Shabanou mocht haar nu wel wassen in tegenstelling tot een eerdere poging. Kira heeft ook weer wat meer belangstelling voor haar omgeving en haar lijfje voelt nu ook wat meer ontspannen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten